Ured načelnika

U Uredu načelnika obavljaju se poslovi analitike poslovi odnosa s javnošću i generalne prevencije. Uredom načelnika rukovodi zamjenik načelnika Policijske uprave Darijo Premec

  • Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću obuhvaća poslove  izlistavanja, prikupljanja i obrade statističkih podataka te izrade izvješća, analiza i usporedbi vezanih uz rezultate rada policijske uprave, kao i stalne kontakte s medijima i građanima koje se upoznaje s policijskim aktivnostima i izvanrednim događajima od interesa javnosti. Odjelom rukovodi voditelj. 
  • Odjel prevencije, kojim rukovodi voditelj, prikuplja i analizira podatke o stanju sigurnosti na području pod nadležnošću PU osječko-baranjske, temeljem kojih se planiraju i provode preventivne mjere i radnje, kao i generalna prevencija.

Osobe zadužene za odnose s javnošću: 

  • Zoran Kon - glasnogovornik policijske uprave
  • Kristina Vukojević Rac - policijska službenica za odnose s javnošću
  • Dražen Prole - policijski službenik za odnose s javnošću
  • Marija Vidić - policijska službenica za odnose s javnošću
     
Tel.:      031/237 111 i 031/237 450
Fax.:     031/237 245
 
elektronska pošta: osjecko-baranjska@policija.hr
 
 
Mediji se obavještavaju o važnijim događajima na području policijske uprave putem Dnevne informacije, koja se svakodnevno dostavlja predstavnicima medija elektronskom poštom.
 
Redovne konferencije za medije održavaju se u zgradi policijske uprave prema potrebi.
 
Predstavnici medija mogu telefonom, putem faksa ili elektronskom poštom postaviti upite vezane za događaje ili poslove u nadležnosti policije.