Svjetski dan prve pomoći

  • Slika /2022/1PREVENCIJA/Svjetski dani prve pomoći/IMG-e77931ec06bb5204b2886bf464c0a09e-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su na ovom događaju te predstavili lokalne i nacionalne preventivne projekte 

FOTO:PU osječko-baranjska

U subotu, 10.rujna, u organizaciji Crvenog križa Osijek na Trgu slobode u Osijeku obilježen je Svjetski dan prve pomoći. Svake se godine, druge subote u rujnu diljem svijeta obilježava Svjetski dan prve pomoći u cilju popularizacije prve pomoći i podizanja svijesti javnosti o njenom značaju.

Tom prilikom su policijski službenici za poslove prevencije Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s policijskim službenicima I. Policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin, sudjelovali na ovom događaju te predstavili lokalne i nacionalne preventivne projekte i promovirali policijsku prevenciju.

Posebno je stavljen naglasak na nacionalni preventivni projekt „Zdrav za 5“ čiji je jedan od ciljeva promicanje zdravih životnih stilova i podizanje razine svijesti ljudi o odgovornosti o očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja. Također, građani su na policijskom štandu mogli dobiti edukativno-informativne materijale i odgovore na pitanja vezana uz ostale preventivne projekte.

Znanje prve pomoći mora biti dostupno svima jer svatko može naučiti spasiti život, a građani su često prva karika u lancu spašavanja. Djeci, odraslima ili starijim osobama treba omogućiti kvalitetne edukacije iz prve pomoći jer cjeloživotno učenje i usvajanje vještina, ono je što nas čini otpornijima.

Volonteri Crvenog križa su pokazali prisutnima malu školu prve pomoći, a učenici Medicinske škole Osijek su sugrađanima mjerili tlak i razinu šećera u krvi.

Stranica