U obilježavanje Dana našičkog sporta i ove godine se uključila „Policija u zajednici“

  • Slika /2022/1PREVENCIJA/dan našičkog sporta/IMG-95dc29d5eb84f8f6160592914f4716a8-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici prezentirani su preventivni projekti „Budi navijač, a ne razbijač“  i „Zajedno protiv govora mržnje“ 

FOTO:PU osječko-baranjska

U petak, 9. rujna u sklopu festivala "Dani slavonske šume", u Našicama je provedeno tradicionalno obilježavanje "Dana našičkog sporta". Sportski klubovi i udruge s područja Grada Našica prezentirali su svoj rad i aktivnosti. Prikaz je to i mogućnosti koje se pružaju mladima u Gradu Našicama za što kvalitetnije provođenje dokolice. Veliki broj djece i odraslih iz klubova koji djeluju na području grada Našica i ove su godine pokazali što znaju i kako provode svoje slobodne dane.

U obilježavanje Dana našičkog sporta i ove godine se uključila „Policija u zajednici“ Policijske postaje Našice i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske.
Prezentirani su preventivni projekti „Budi navijač, a ne razbijač“  i „Zajedno protiv govora mržnje“ koji su osmišljen u cilju poticanja na korektno navijanje na sportskim natjecanjima kroz poruku „navijaj bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja“.

U subotu, 10. rujna održan je festival "Dani slavonske šume" na kojem su također sudjelovali policijski službenici Policijske postaje Našice i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske.
Na festivalu je u sklopu preventivnog projekta „Partnerstvo policije i lovnih ureda – Suradnja i sigurnost u lovištima“ i „Manje oružja manje tragedija“, postavljen policijski info-pult na kojem su policajci ostvarivali kontakt s građanima, prezentirali policijski rad na suzbijanju nezakonitog lova te naglašavali daljnju potrebu vraćanja ilegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava bez kaznenih sankcija, ali i prezentirali druge preventivne projekte koje policija provodi.

Napominjemo da građani i dalje mogu predati minsko eksplozivna sredstva i oružje zaostalo iz Domovinskog rata bez sankcije. Građani mogu pozvati policiju  i na takav način iskoristiti mogućnost dolaska policijskih službenika u civilnom vozilu na njihovu kućnu adresu i preuzimanja ubojitih sredstava.
Nesavjesnim odlaganjem i odbacivanjem minsko eksplozivnih sredstava dovodite druge građane u opasnost a pogotovo djecu koja često ne znaju prepoznati ili nisu svjesna smrtnosti rukovanja s takvim sredstvima.
 

Stranica