Događaji u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/ALKOHOL .jpg

Dvoje ozlijeđenih u prometnim nesrećama

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave osječko-baranjske jučer je evidentirano pet prometnih nesreća, od kojih su u dvije nesreće ozlijeđene dvije osobe.

Jedna osoba zadobila je teške i jedna lakše ozljede, dok je u tri prometne nesreće nastupila samo materijalna šteta.

Po jedna prometna nesreća dogodila se na područjima nadležnosti Postaje prometne policije Osijek, PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac, PP Belišće i PP Našice.

ZATEČEN ZA UPRAVLJAČEM AUTOMOBILA S 2,23 PROMILA

Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana tri vozača (jedan osobnog automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,20 sati u Kolodvorskoj ulici u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 49-godišnjak iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,23 promila alkohola u krvi.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

ISTOVREMENA AKCIJA ČETIRI SUSJEDNE POLICIJSKE UPRAVE

Četiri susjedne policijske uprave (PU osječko-baranjska, PU vukovarsko-srijemska, PU brodsko-posavska i PU požeško-slavonska) sutra će od 23 do 5 sati na svojim područjima provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Stranica