Događaji u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/PROMETNI POLICAJCI/motorist PREVIEW mala rezolucija.jpg

Jučer sedam prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

Na području PU osječko-baranjske jučer je obavljen očevid u sedam prometnih nesreća.

U jednoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je u preostalima nastupila samo materijalna šteta.

Četiri nesreće dogodile su se na području nadležnosti Postaje prometne policije Osijek, dvije na području PP Beliće te jedna na području PP Beli Manastir.

U NADZORU PROMETA EVIDENTIRANA DVA ALKOHOLIZIRANA VOZAČA

Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana dva vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,45 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zatečen 56-godišnjak iz Karanca, koji je imao 0,80 promila alkohola u krvi.

Njega čeka maksimalna kazna u iznosu do 660 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i ti boda.

SLETIO S KOLNIKA S 1,33 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

U 20,30 sati u Dardi dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a kod 26-godišnjaka iz Meca, koji je upravljao osobnim automobilom, za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas i uslijed nekretanja obilježene prometne trake sletio s kolnika, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,33 promila.

Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Njega čeka maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.410 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri boda.    
 

Stranica