Nepropisno parkirali na mjestima za invalide

Slika invalidi/invalidi.jpg

OSIJEK - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca) prometni policajci Postaje prometne policije Osijek pojačano će nadzirati mjesta rezervirana za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Policijski službenici Postaje prometne policije Osijek su 03. prosinca, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, pojačano nadzirali mjesta rezervirana za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Tijekom nadzora utvrđena su 33 takva prometna prekršaja.
Za prekršaj nepropisnog parkiranja na mjestu za invalide predviđena je novčana kazna od 700 kuna, dok je kazna za ostale prekršaje nepropisnog parkiranja 300 i 500 kuna.
Pravo na znak pristupačnosti, a time i parkiranje na mjestu za invalide imaju osobe sa 80 ili više posto tjelesnog oštećenja, odnosno osobe koje imaju oštećenja donjih ekstremiteta 60 ili više posto. Znak pristupačnosti izdaje se na ime takove osobe i stavlja se u lijevi kut prednjeg vjetrobranskog stakla vozila. Ustupanje znaka pristupačnosti drugoj osobi je kažnjivo i podložno gubitku prava na njega. 
 


Stranica