Policija u kinu

Slika kino/kinematografi_logo_03.jpg
Učenicima osnovnih škola, koji organizirano dolaze na projekcije filmova u osječka kina, policijski službenici Postaje prometne policije Osijek održavaju kratka edukativna predavanja, u trajanju od 15-tak minuta, prilagođena uzrastu djece na temu njihovog sudjelovanja u cestovnom prometu. Osmišljena su dva tipa predavanja za dva očekivana uzrasta djece, učenika od I. – IV. i od V. – VIII. razreda osnovne škole jer u tom uzrastu djeca i dolaze na projekcije filmova.
 
Kako se tijekom rujna u sklopu akcije Djeca, prijatelji u prometu, obraćamo poukom o prometu učenicima I. razreda osnovnih škola, tako se ostalim uzrastima djece željelo obratiti u sklopu ovog projekta pod nazivom Pomozimo djeci u snalaženju u prometu. Zapravo se radi, o nastavku akcije Djeca, prijatelji u prometu samo u prostoru različitom od škole, koji je pogodan za održavanje ovakvih aktivnosti tj. predavanja.
 
Prva edukacija učenika od V. – VIII. razreda iz OŠ «Lug» iz mjesta Lug, održana je dana 30. rujna u 12.45 sati u kinu Urania, a koju su pratili i predstavnici medija. Napominjemo da je oko 8.000 učenika osnovnih škola organizirano posjetilo osječka kina tijekom školske godine 2008./2009. kroz njihov program Back to School
 
Kinematografi Osijek (kino Europa i kino Urania), projekt su ocijenili korisnim ispremno su se odazvali zahtjevu policije za suradnjom s punom potporom. U okviru ove edukacije, policija će u kinima «pomagati i mladima u snalaženju u prometu» putem tzv. šok filmova o prometu, koji će se emitirati na LCD ekranima, a koji će uskoro biti postavljeni u predvorjima kina Europa i Urania. Šok filmovi emitirat će se samo tijekom kasnih večernjih projekcija kada su posjetitelji kina mlade punoljetne osobe.     
 
Sa Kinematografima Osijek, dogovorene su edukacije o prometu za ovu školsku godinu, pa PPRP Osijek predlaže da se suradnja nastavi i sljedeće školske godine, ali na drugu temu sa ciljem suzbijanja delikvencije među učenicima osnovnih škola.


Stranica