Razbojnička krađa

OSIJEK - Sedamnaestogodišnji Osječanin otuđio je 21-godišnjaku iz Osijeka bicikl, u čemu ga je vlasnik pokušao spriječiti pri čemu je fizički napadnut.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 17-godišnjak iz Osijeka 06. rujna oko 03,40 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku počinio kazneno djelo razbojničke krađe (čl. 219. KZ) na štetu 21-godišnjaka iz Osijeka. Protiv maloljetnika slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je 17-godišnjak u društvu 16-godišnjaka i još jednog za sada nepoznatog mladića iz zgrade u Vukovarskoj ulici u Osijeku otuđio bicikl maxi pony, vlasništvo 21-godišnjaka, koji ga je pokušao spriječiti. Sedamnaestogodišnjak je potom nasrnuo na 21-godišnjaka i glavom ga udario u lice, na što je napadnuti odustao od borbe za bicikl. Policijski službenici su ubrzo u blizini, na pruzi na Sjenjaku, zatekli trojicu mladića od kojih je jedan uspio pobjeći, dok su druga dvojica dovedeni u službene prostorije II. PP Osijeka na kriminalističku obradu uz nazočnost njihovih roditelja, nakon koje su pušteni na slobodu.



Stranica