Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti

ĐAKOVO - Dvije osobe kazneno prijavljene za teška kaznena djela protiv opće sigurnosti zbog pogibije stranog državljanina u šumi Zapadni Dilj pokraj mjesta Ratkov Dol.

Nakon što je u petak, 03. srpnja, u šumi Zapadni Dilj pokraj Ratkovog Dola prilikom sječe stabla hrasta smrtno stradao 57-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, policijski službenici PP Đakovo su proveli  kriminalističku obradu, kojom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su 47-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 33-godišnjak iz Starog Topolja počinili teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.
Hrvatski državljanin je prijavljen redovnim putem, dok je strani državljanin prema odredbama Zakona o kaznenom postupku uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku. Stranac je prije privođenja istražnom sucu doveden na Prekršajni sud u Đakovu gdje mu je određena zaštitna mjera protjerivanja stranca iz RH u trajanju od dvije godine.
U suradni s Državnim inspektoratom nastavlja se rad u vezi počinjenih prekršaja  iz Zakona o radu 33-godišnjaka iz Starog Topolja. 

Stranica