Zdrav za 5 - zelena čistka u Belišću

  • Slika /2024/Prevencija/zelena čistka u Belišću/IMG_20240420_090258.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Budi i ti „Zdrav za 5“

FOTO: PU osječko-baranjska

Grad Belišće i Turistička zajednica Grada Belišća u subotu su obilježili „Dan planeta Zemlje“ tradicionalnom ekološkom akcijom „Volim Belišće, ali čisto“.
 
U obilježavanju su sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u okviru preventivnih aktivnosti nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“, sukladno II. komponenti koja se odnosi na očuvanje i zaštitu okoliša i prirode.
 
Prije same akcije ispred Turističke zajednice okupili su se učenici osnovnih škola, članovi sportskih klubova, udruga, dobrovoljnih vatrogasnih društava, zaposlenici ustanova, organizacija te policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske koji su na području grada Belišća i prigradskih naselja i proveli ekološku akciju.
 
U ovoj akciji sudjelovao je veliki broj „malih i velikih“ volontera koji su čistili okoliš, a što je i cilj preventivnog projekta „Zdrav za 5“ (zelena čistka) koji se odnosi na mijenjanje stavova i senzibiliziranje mladih o nužnosti zaštite okoliša i prirode. Putem projekta „Zdrav za 5“ ukazuje se i na kažnjivost ponašanja koje je usmjereno ka zagađivanju okoliša.
 
Predstavnici policije i Sportsko-rekreacijskog kluba „Baraber“ Belišće ovu akciju proveli su na lokaciji „Obala Matije Ljubeka“ u Belišću (pored mosta na rijeci Dravi) kao najavu jednog sportskog događanja. Naime, nadolazećeg vikenda biti će održano sportsko događanje trkačkog karaktera „Belišćanski cener-utrka kružnih tokova“ i „Jugovača trail“ na kojemu uz građane sudjeluju i policijski službenici.
 
Budi i ti „Zdrav za 5“!

Stranica