Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je u jednoj nastala materijalna šteta.
 
Po jedna prometna nesreća evidentirana je na području PPRP Osijek i PP Donji Miholjac.
 
U nadzoru prometa zatečena 23 alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske od 19. do 21. travnja evidentirana su 23 vozača (21 vozač osobnih automobila i dva vozača bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 1,88 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 14,05 sati u Višnjevcu, kada je u nadzoru prometa zatečen 62-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,88 promila alkohola u krvi.
 
Osim alkohola evidentirana još 242 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 242 prekršaja od kojih je 158 prekršaja prekoračenja brzine, 11 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, jedan upravljanja neregistriranim vozilom te 38 ostalih prekršaja. 
 
Rezultati 24-satnog nadzora brzine
Sukladno akcijama ROADPOL-a u petak je proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila na 77 lokacija, što je nadziralo 34 policijska službenika i tijekom kojega je utvrđeno 196 prekršaja od kojih je za 4 prekršaja uz kaznu izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima.
 
Najveća evidentirana brzina kretanja iznosila je 131 kilometara na sat, u naselju gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat, za što je predviđena maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Stranica