Uporabljeno vatreno oružje u Šagu

Slika /2022/Ilustracije nove/policijska traka.JPG

64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave

FOTO:ilustracija

NADOPUNA 4.3.2023.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
 

Dosadašnjim tijekom kiminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće i Sektora kriminalističke policije utvrđena je osnovana sumnja da je 64-godišnjak počinio dva kaznena djela „Ubojstvo“ u pokušaju i „Teško ubojstvo“ u pokušaju.
 
U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Šagu jučer je oko 11,20 sati 64-godišnjak iz vatrenog oružja propucao 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Belišće koji se nalazio izvan službe. Potom je  64-godišnjak pokušao vatrenim oružjem usmrtiti i još dvije osobe koje su se nalazile u prostoriji ali u svojoj namjeri nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja. Napadača su svladali napadnuti i zadržali do dolaska policijskih službenika.
 
Osumnjičenom 64-godišnjaku je evidentirana koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi. Ranjeni 55-godišnjak prevezen je u KBC Osijek gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede dok preostale dvije osobe nisu ozlijeđene.
 
Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavili su očevid na mjestu događaja u suradnji s zamjenicom županijskog državnog odvjetnika.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku izvršena je pretraga doma u Šagu na dvije adrese gdje su policijski službenici pronašli 6 komada streljiva koji su oduzeti uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 

NADOPUNA 3.3.2023.

Stigla nam je dobra vijest iz KBC Osijeka, naš službenik je lakše tjelesno ozlijeđen.  

Operativno-komunikacijski centar PU osječko-baranjske je danas u 11,25 sati zaprimio dojavu da je jedna muška osoba u Šagu pucala iz vatrenog oružja te da ima ozlijeđenih osoba.

Do sada prikupljenim saznanjima kod Vatrogasnog doma u Šagu ozlijeđen je policijski službenik Policijske postaje Belišće koji se u tom trenutku nalazio izvan službe.

U vezu s opisanim događajem dovodimo 64-godišnjaka koji je uhićen.

Ozlijeđeni policijski službenik prevezen je u Klinički bolnički Centar Osijek gdje mu se pruža liječnička pomoć.
 

Stranica