Ubojstvo u Centru za socijalnu skrb u Đakovu

  • Slika /2019/3OSTALO/UBOJSTVODJ/IMG_20190710_103248.jpg
  • Slika
  • Slika

Jedna je osoba ubijena, a jedna teško ozlijeđena vatrenim oružjem.

Jučer, 9. srpnja, oko 12,10 sati policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske zaprimili su dojavu da je u Centru za socijalnu skrb Đakovo došlo do pucnjave te da se jedan muškarac biciklom udaljio s mjesta događaja.

Djelatnica Centra za socijalnu skrb, 50-godišnja hrvatska državljanka, ubijena je vatrenim oružjem, dok je 35-godišnji djelatnik Centra ozlijeđen. Prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Zadobio je teške tjelesne ozlijede opasne po život.

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske poduzeli su intenzivne mjere traganja za počiniteljem.

U suradnji s građanima, oko 20,10 sati policijski službenici su na đakovačkom području pronašli i uhitili muškarca kojeg dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela te nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Ovom se prilikom zahvaljujemo svim građanima na informacijama i pomoći, kako bismo što prije pronašli počinitelja ovog kaznenog djela.

Načelnik Policijske uprave osječko – baranjske Ladislav Bece danas, 10. srpnja, ispred Policijske postaje Đakovo obratio se predstavnicima medija o svim do sada poduzetim mjerama i radnjama. Tom je prilikom rekao da su policijski službenici svim raspoloživim snagama tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati intenzivno pretraživali Đakovo i šire područje. U pretragu su, uz policijske službenike kriminalističke policije, bili uključeni interventna, temeljna i specijalna policija. Policijski službenici koristili su i dron. „Počinitelj je u večernjim satima i uhićen u blizini auto ceste. Zahvaljujući tome, stanovnici Đakova mogli su provesti mirnu noć.“ – naglasio je načelnik Bece.

U nastavku načelnik Bece rekao je da je u tijeku kriminalističko istraživanje tijekom kojeg utvrđujemo sve okolnosti ovog događaja, kao i činjenicu na koji je način počinitelj došao u posjed ilegalnog oružja kojim je počinio ovo kazneno djelo.

Načelnik Bece izvijestio je i da se usporedno s kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Đakovo provodi i izvanredni nadzor. „Naime, temeljem saznanja da je Policijska postaja Đakovo od Centra za socijalnu skrb Đakovo ranije dobila informacije o promjenama ponašanja počinitelja i njegovog oca, koji su inače štićenici Centra, glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je stručni tim Ravnateljstva policije i Službu za unutarnju kontrolu da provjere sva postupanja i saznanja koja smo imali i kako smo po njima postupali i sve okolnosti kontakata policijskih službenika i djelatnika Centra za socijalnu skrb Đakovo.“. Nastavio je: „članovi stručnog tima još jučer su započeli razgovore s policijskim službenicima PP Đakovo, a nastavljaju razgovore i danas. Po završetku, kada stručni tim podnese izvješće, izvijestit ćemo javnost o onome što su utvrdili izvanrednim nadzorom.“.

U nastavku načelnik Bece se zahvalio građanima Đakova na suradnji te je istaknuo: „Bilo je više dojava građana, mi smo na sve dojave izlazili. Upravo temeljem zadnje dojave građanina policijski službenici interventne jedinice policije su uhitili počinitelja.“.

Na kraju izjave načelnik Bece još jednom je izrazio sućut obitelji ubijene žene, kao i želju za što uspješnijim oporavkom ozlijeđenog djelatnika.

Stranica