U želji 'rudarenja' kriptovalutama ostao bez povećeg iznosa

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Racunalna prijevara.png

Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Nepoznati počinitelj je u između 12. ožujka do 18. travnja putem društvene mreže stupio u kontakt sa 79-godišnjakom, koji mu je zbog želje trgovanja kriptovalutama ustupio svoje osobne i bankovne podatke te je na mobitel instalirao više raznih aplikacija, nakon čega mu je nepoznati počinitelj s računa skinuo više desetaka tisuća eura.
 
Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pozivamo građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE.
 
Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba. Korištenje servisa je jednostavno, a sve što korisnici trebaju napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici https://iffy.cert.hr upišu ili zalijepe URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnuti gumb za provjeru.
 
Više o samoj usluzi možete pročitati na portalu: https://www.cert.hr/cert-iffy-servis-za-provjeru-internetskih-trgovina/  

 

Stranica