Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je u dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta.
 
Po jedna prometna nesreća evidentirana je na području PPRP Osijek, PP Đakovo i PP Našice.
 
Evidentirano pet alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer je evidentirano pet vozača (četiri vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 2,59 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 14 sati u Dardi kada je u nadzoru prometa zatečen 60-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,59 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Rezultati ROADPOL-a
Sukladno akcijama ROADPOL-a od 15. do 21. travnja policija je pojačano obavljala nadzor brzine kretanja vozila na području Policijske uprave osječko-baranjske i utvrdila 392 prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine kretanja dok je 440 prekršaja utvrđeno putem postavljenih kamera uz prometnice. Ukupno je evidentirano 832 prekršaja.
 
Najveća evidentirana brzina kretanja iznosila je 178 kilometara na sat. Utvrđena je 20. travnja u 11,56 sati na županijskoj cesti 4105, između Budimaca i Podgorača, izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 90 kilometara na sat, za što je predviđena maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 boda.

Stranica