U pretrazi pronađeno oružje i streljivo

Slika /2022/Ilustracije nove/plakat 1.jpg

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

FOTO: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Belišće osnovano se sumnja da je 40-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Temeljem potvrde o ulasku u tuđi dom obavljena je pretraga doma i drugih prostora kojim se koristi 40-godišnjak s područja Belišća, kojom prilikom je pronađeno i uz potvrdu oduzeto 49 komada pancirno zapaljivog streljiva kalibra 7,62 milimetara, tri okvira za automatsku pušku AK-47 s 30 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, jedan okvir za automatsku pušku „Thompson“ s četiri streljiva kalibra 45 ACP (11,43X22 milimetra), jedna puška s prerađenom cijevi u malokalibarsku pušku kalibra 5,6 milimetara, 35 komada streljiva kalibra 5,6 milimetara, pištolj nepoznate marke kalibra 7,65 milimetara s pripadajućim spremnikom i sedam komada streljiva te jedan prigušivač.
 
Protiv počinitelja podnosimo prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje.
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.
 
O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica