U požaru izgorio kukuruz

Slika /2022/Ilustracije nove/vatra2.jpg

Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagodnjak ugasili su požar

FOTO:Ilustracija

Jučer, oko 12,30 sati, u polju kod Jagodnjaka, 77-godišnjak je palio suhu travu, a vatra se proširila na polja kukuruza.

U požaru je izgorjelo više od pola katastarskog jutra kukuruza.

Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagodnjak ugasili su požar.

Vlasnicima 23-godišnjaku i 70-godišnjaku nastala je materijalna šteta oko 7.000,00 kuna.

Protiv 77-godišnjaka slijedi Prekršajni nalog.

Upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

Osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.

Savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu smanjuje se mogućnost izbijanja većih požara koji mogu imati i tragične posljedice.
 

Stranica