Siguran lov-suradnja Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske uprave požeško-slavonske

  • Slika /2023/PREVENCIJA/Siguran lov/2.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj ove preventivne aktivnosti je utjecaj na svijest lovaca i podizanje ukupne sigurnosti svih sudionika lova i sigurnosti u lovištima

FOTO: PU osječko-baranjska 

U prostorijama lovačkog doma 23. travnja u 10 sati, na inicijativu Lovačkog društva "Seljak" iz Jakšića i općine Jakšić, u suradnji s Policijskom upravom požeško-slavonskom i Policijskom upravom osječko-baranjskom, provedene su preventivne aktivnosti u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta "Siguran lov".

Prva je ovo preventivna aktivnost na području Požeško-slavonske županije u kojoj su partnerski sudjelovale dvije Policijske uprave, a preventivnoj aktivnosti osim policijskih službenika odazvali su se i uključili predstavnici Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu.
 
U lovačkom domu LD „Seljak“ iz Jakšića okupilo se 40-ak lovaca i gostiju gdje su zajednički s predavačima ponovili teme aktualne za sve koji se bave lovom. Teme predavača su bile ozljede od vatrenog oružja, karakteristike  ozljeda i prva pomoć, uvjeti za držanje, nošenje i sigurno rukovanje vatrenim oružjem, te kaznena i prekršajna odgovornost u slučaju kršenja pojedinih odredbi, postupanje s ozlijeđenom i ranjenom osobom u lovu i aktualna kretanja u zakonodavstvu vezana uz lovstvo.

Cilj ove preventivne aktivnosti je utjecaj na svijest lovaca i podizanje ukupne sigurnosti svih sudionika lova i sigurnosti u lovištima. Također, jedan od ciljeva je i uputiti sudionike lova kako postupati u slučaju ozljeđivanja lovaca u lovištima te upućivanje u zakonske odredbe korištenja oružja i dokumentacije koja se koristi u lovu. 

Sudionici ove preventivne aktivnosti dobili su brošuru Hrvatskog lovačkog saveza "Sigurnost u lovu" i  reflektirajuće majice koje je osigurala općina Jakšić, a predavači su dobili zahvalnice.
Ovakav oblik suradnje ponovno dokazuje da se sinergijskim radom postižu najbolji rezultati u postizanju zadanog cilja i da „Prevencija spaja“.
 

Stranica