PU osječko-baranjska sudjelovala na Sajmu tehničke kulture „Tehnicoolum“ u Osijeku

  • Slika /2023/PREVENCIJA/Siguran lov Našice/Tehnicoolum Osijek/IMG-f37eddc060f7719f73aa1efd703f89aa-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sajamskom prostoru policijski službenici poslova prevencije Ureda načelnika, PU osječko-baranjske prezentirali su svoje aktivnosti

FOTO: PU osječko-baranjska

I ove godine Policijska uprava osječko-baranjska sudjelovala je na Sajmu tehničke kulture „Tehnicoolum“ u Osijeku, na kojemu izlaže veliki broj izlagača i posjećuje ga veliki broj posjetitelja.
U sajamskom prostoru policijski službenici poslova prevencije Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske prezentirali su svoje aktivnosti.

U izložbenom prostoru policije posjetiteljima su predstavljeni uređaji i oprema kojima se policija služi u obavljanju svakodnevnog posla, ali i preventivni projekti koji se provode na području Osječko-baranjske županije. Također su posjetiteljima sajma na raspolaganju bili i policijski službenici kojima su se posjetitelji obraćali s pitanjima i informacijama.

Sajam su posjetili učenici osnovnih i srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije i tom prilikom policijski službenici učenicima su pružili sve informacije koje se odnose na aktivnosti policijske prevencije, načine samozaštitnog ponašanja i osobno odgovorno ponašanje u društvu.  

Osim preventivnih projekata policijski službenici su predstavili i prezentirali kampanju Ministarstva unutarnjih poslova „Postani policajac/policajka“ te su učenicima i ostalim posjetiteljima uručivali informativno i edukativne materijale, prikazivali preventivno-edukativne video materijale. Zainteresiranim školarcima omogućeno je sudjelovanje u kratkoj radionici „Moj otisak prsta“ te su tako spoznali kriminalistički i osobni značaj papilarnih linija.
 

Stranica