Blagdan Svih svetih - savjeti građanima

Slika /2023/dušni dan.jpg

Pozivamo sve sudionike u cestovnom prometu na poštivanje prometnih propisa i pravila te na strpljenje i međusobnu toleranciju, kako bi se izbjegle nepotrebne prometne gužve

FOTO: Ilustracija

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, na području grada Osijeka, očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima.

Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, nalazit će se policijskih službenici i prometne ophodnje, kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa.
 
Sve sudionike u prometu pozivamo na povećan oprez, poštivanje prometnih propisa i uputa policijskih službenika.
 
Savjeti vozačima i ostalim sudionicima su:

-  da se prilaznim cestama grobljima kreću smanjenom brzinom kretanja zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.
-  pri dolasku u blizinu groblja pozivamo vozače da ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.
-  pješacima i biciklistima skrećemo pozornost na povećani oprez pri kretanju u prometu, a posebno prilikom prelaska kolnika te ih pozivamo da za svoje kretanje pješaci koriste pješačke, a biciklisti biciklističke staze.
 
Građane pozivamo i preporučamo da maksimalno, ukoliko je to moguće, koriste javni gradski prijevoz za dolazak i odlazak s mjesnih groblja i područja oko njih te da obilaze groblja tijekom dana zbog sigurnosti svih sudionika u prometu.

Stranica