Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/auto_policija04.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, a dogodila se na području Osijeka.

Jučer, 30. siječnja, na području ove policijske uprave u prometu su zatečena dva vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 23,30 sati u Jelisavcu, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,86 grama po kilogramu.

U 18,05 sati u Čepinu se dogodila prometna nesreća u kojoj je vozač skupa vozila (teretni automobil s priključnim vozilom), 56-godišnji hrvatski državljanin, zadobio teške tjelesne ozlijede. Utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,94 grama po kilogramu.

U Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku u 12,58 sati policijski službenici zastavili su teretni automobil najveće dopuštene mase iznad 12000 kilograma, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog sumnje u tehničku ispravnost, nad vozilom je u stanici za tehnički pregled vozila obavljen izvanredni tehnički pregled. Utvrđene su slijedeće tehničke neispravnosti vozila: neispravni uređaji za upravljanje, uređaji za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju, samonosiva karoserija oštećena, zauljenost motora. Navedene neispravnosti su Pravilnikom o tehničkim pregledima na cesti kategorizirane kao opasne te su privremeno oduzete registarske pločice i vozilo je isključeno iz prometa, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od dvije tisuće kuna.



Stranica