Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

U protekla 24 sata evidentirane su tri prometne nesreće

FOTO:Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće.

U tri prometne nesreće jedna osoba je smrtno stradala, jedna osoba je teže tjelesno ozlijeđena, a dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, na području Belišća jedna prometne nesreće.

Jučer, 26. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 2 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 1 vozač osobnog automobila i 1 vozač bicikla.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 15,45 sati u Pribiševcima, kada je u prometu zaustavljen vozač bicikla 53-godišnji hrvatski državljanin iz Brezika Našičkog. Biciklistu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,45 grama po kilogramu.

U 11,00 sati, u Podgoraču, u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 32-godišnji hrvatski državljanin iz Budimaca, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je uhićen te priveden na Općinski sud koji mu je odredio zadržavanje od 14 dana.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica