Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093857.jpg

U protekla 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.

Jučer, 1. lipnja, na području Policijske uprave osječko baranjske evidentirana su 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Jučer, 1. lipnja, 13,40 sati, u Belom Manastiru, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 65-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, nepropisno se uključivao u promet i udario drugo vozilo. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,63 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica