Prikupljeno 2400 kilograma plastičnih čepova

  • Slika /2021/20210602_120933.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti 

FOTO: PU osječko-baranjska  

Danas, 2 lipnja, s početkom u 12 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske tvrtki Drava International Osijek, predani su prikupljeni plastični čepovi u količini od 2400 kilograma.

Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima: školama, vrtićima, udrugama, i građanima s područja Osječko-baranjske županije prikupila je ukupno 2400 kilograma plastičnih čepova.

Predaji prikupljenih čepova pridružili su se i partneri voditeljica dječja gradonačelnica Aleksandra Miljević, dječja glasnogovornica Doria Krmpotić, voditeljica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije Ivana Zupčić, direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha, Savjet mladih osječko-baranjske županije, Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica Policijske uprave osječko–baranjske, Regionalni klub IPA Osječko-baranjske, Odjel Prevencije Policijske uprave osječko-baranjske i građani.

Prigodnim riječima okupljeninima se obratio direktor komunalnog poduzeća Našički park gospodin Hrvoje Žiha koji je naglasio kako su građani Našica i okolnih mjesta prepoznali akciju i dali svoj dopirnos u ukupnom broju prikupljenih čepova. Našički park je organizirao prikupljanje čepova na svojoj blagajni gdje građani prilikom plačanja računa mogu ostaviti čepove. 

U ime Policijske uprave osječko- baranjske, prigodnim riječima predstavnicima medija i ostalim gostima obratio se načelnik Policijske uprave Ladislav Bece koji je istakao važnu ulogu Policijske uprave u projektu u kojem policija osim humanitarnog aspekta akcije uspostavlja cvrste socijalne kontakte u zajednici, a koji pridonose jačanju međusobnog povjerenja.

Okupljenima se obratila i dječja gradonačelnica Aleksandra Miljević koja je pozdravila prisutne u svoje ime i ime Društva naša djeca. Posebno se osvrnula na humanitarinu i ekološku  komponentu akcije s naglaskom da na ovaj način potrebiti dobivaju nepohodne lijekove, a naš planet ostaje ljepše i ugodnije mjesto za život.

Projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u što se uključila i Policijska uprava osječko – baranjska.

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

U započetom projektu krajem 2017.godine „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ uključila se i Policijske uprava osječko-baranjska te je do sada prikupljeno ukupno 12420 kilograma plastičnih čepova.

Stranica