Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093510.jpg

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam vozača osobnih automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća. U 1 prometnoj nesreći 1 osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a 5 prometnih nesreća je za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Na području Osijeka evidentirali smo tri prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Đakova i Našica po jednu prometnu nesreću.

Jučer, 25. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam vozača osobnih automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u večernjim satima, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. 

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 15,10 sati, u Belom Manastiru, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom.
Vozač, 39-godišnji hrvatski državljanin, iz Belog Manastira, upravljao  je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uslijed nepropisnog uključivanja u promet udario u parkirani osobni automobil i potom pobjegao sa mjesta događaja.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,00 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 49000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 19,30 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozačica osobnog automobila, 33-godišnji hrvatska državljanka iz Osijeka je zbog nepropisnog kretanja vozilom unatrag udarila u parkirani osobni automobil.  Evidentirana joj je prisutnost alkohola u krvi od 1,27 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, u 20,25 sati, u Podgoraču, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin iz Podgorača.
Provjerom dokumenata utvrđeno je da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje iako mu je izdanim rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanjem vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu te je uhićen po Prekršajnom zakonu.
 
Vozaču je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju jer je od 1. kolovoza 2019. godine 5 puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativa prekršajna boda.
 
 

Stranica