Aktivnosti sukladno preventivnom projektu „Sigurnost i zaštita djece na internetu"

  • Slika /2021/Retfala škoa - predavanje/IMG_5292.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predavanje je održano s ciljem senzibiliziranja učenika o rizicima i opasnostima te odgovornom korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije

FOTO: PU osječko-baranjska

Danas, 26. studenog, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske, u suradnji s Regionalnim klubom IPA Osječko-baranjska, Udruge „Hoćemo“ i predstavnicima osnovne škole „Retfala“, proveli su preventivne aktivnosti sukladno preventivnom projektu „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ učenicima 4. razreda.

Učenici su upoznati o mogućim rizicima i opasnostima na internetu, s naglaskom na obraćanje pozornosti o čestim pojavljivanjima lažnih profila, vršnjačkim vrijeđanjima i omalovažavanjima putem društvenih mreža, objavljivanja fotografija, opasnostima od zlouporabe objavljenih osobnih podataka na internetu i društvenim mrežama, kao i na koji način se zaštititi od tih opasnosti.

Tijekom edukativnog predavanja učenicima je posebno skrenuta pozornost na problem današnjega vremena, a to je nedovoljna komunikacija između djece i roditelja. Jedan od razloga otuđenosti je digitalizacija koja je sve više prisutna u životu gdje obitelji svakodnevne razgovore često zamjenjuju aktivnostima na pametnim telefonima, računalima, igranjem računalnih igrica, pregledavanjem internet portala i slično.

Predavanje je održano s ciljem senzibiliziranja učenika o  rizicima i opasnostima te odgovornom korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije.
 

Stranica