Preventivno predavanje roditeljima osnovnoškolaca o sigurnosti i zaštiti djece na Internetu

  • Slika /PREVENCIJA/IMG-84745609bbf00f79bf8b2cb5f3bce62c-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Osnovnoj školi „Hrvatski sokol“ Podravski Podgajci jučer je održano predavanje roditeljima u suradnji sa stručnom službom škole i predstavnikom Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Donji Miholjac

FOTO: PU osječko-baranjska

Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske redovito, gotovo svakodnevno provodeći projekte policijske prevencije, surađuju s odgojno-obrazovnim ustanovama, posebice s djecom i mladima. S ciljem postizanja viših ciljeva preventivnih aktivnosti policije nužna je suradnja i s roditeljima i skrbnicima djece školske dobi.
 
Prilika za ovakvu suradnju ukazala se u Osnovnoj školi „Hrvatski sokol“ Podravski Podgajci, gdje je jučer održano predavanje roditeljima u suradnji sa stručnom službom škole i predstavnikom Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Donji Miholjac.
 
Tema izlaganja bila je „Sigurnost i zaštita djece na Internetu“ s ciljem ukazivanja roditeljima na probleme u koje djeca mogu upasti zbog nesavjesnog i neopreznog korištenja Interneta i društvenih mreža, ukazivanje na mjere samozaštite ali i odgovornog ponašanja prilikom korištenja Interneta kao i zabrana i ograničenja koji su propisani Zakonom.
 
Osim toga, roditeljima je prezentirana kampanja Ministarstva unutarnjih poslova „Web heroj“ s ciljem postizanja visoke razine samozaštite prilikom korištenja interneta s naglaskom na prevenciju svih vrsta internetskih prijevara koje pripadaju domeni kibernetičkog kriminaliteta.
 
„Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba“ -  https://webheroj.hr/
 

Stranica