Policija tradicionalno svake prve subote u mjesecu na Sajmu antikviteta u Osijeku

  • Slika /2024/Prevencija/IMG-8d84639c3760b219bcaa5c551478983f-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uz mnoštvo izlagača i posjetitelja policija je iskoristila priliku predstaviti svoje lokalne i nacionalne preventivne projekte i promovira policijsku prevenciju  

FOTO: PU osječko-baranjska

I ove prve subote u mjesecu veljači u osječkom Parku Kralja Držislava održan je tradicionalni Sajam antikviteta, na kojemu su bili prisutni i policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske.

Uz mnoštvo izlagača i posjetitelja policija je iskoristila priliku predstaviti svoje lokalne i nacionalne preventivne projekte i promovira policijsku prevenciju.

Posebice je na sajmu istaknuta aktualna kampanja Postani policajac 2024. godine koju provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. Informacije za oba oblika obrazovanja možete dobiti  na broj telefona: 01/2426-305; 01/2426-313 ili na adresu e-pošte: postani.policajac@policija.hr 

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook, Instagram, TikTok
 
Na sajmu antikviteta istaknut je i projekt „WEB HEROJ“, koji se provodi u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2022. godina, Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta kojeg je nositelj Služba kibernetičke sigurnosti, Kriminalističko-obavještajni sektor, Uprava kriminalističke policije i Ravnateljstvo policije.

Cilj projekta Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta je povećanje razine kibernetičke sigurnosti na području Hrvatske i EU dok je cilj preventivne kampanje osvještavanje šire javnosti kao i zaposlenika u trgovačkim društvima. Kroz kampanju se planira edukacijom građanima približiti važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite. Prezentirane su razne vrste prijevara na internetu poput: Prijevara s računima, Direktorska prijevara, Krađa identiteta, Investicijska prijevara, Zlonamjerni programi za mobilne uređaje, Prijevara pri online kupnji, Romantična prijevara, Lažne stranice banaka, Krađa identiteta SMS-om i „Phishing“ mrežna krađa identiteta.

Građani su na policijskom edukativno-informativnom postavu mogli dobiti i ostale edukativno-informativne materijale i odgovore na pitanja vezana uz policijsku prevenciju i načine samozaštitnog ponašanja.

Ovakav način rada policije omogućuje građanima lakšu dostupnost informacija jer na taj način izravno dobivaju informacije korisne za prevenciju kriminaliteta. 
 
 
 

Stranica