Preventivni projekti „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“ uoči prijateljske utakmice između NK Osijek i FK Krupa iz BIH

  • Slika /2022/1PREVENCIJA/9 srpnja Gradski vrt/slika6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Budimo navijači koji prihvaćaju različitosti i navijajmo bez mržnje, uništavanja i nasilja  

FOTO: PU osječko-baranjska

U subotu, dana 9. srpnja, u Osijeku na stadionu „Gradski vrt“ održana je prijateljska nogometna utakmica između NK Osijeka i novog prvoligaškog nogometnog kluba FK Krupa iz Bosne i Hercegovine.

Prije početka utakmice policijske službenice za prevenciju provodile su preventivne aktivnosti u okviru preventivnog lokalnog projekata „Budi navijač, a ne razbijač“  i preventivnog nacionalnog projekta  „Zajedno protiv govora mržnje“ na način da su dijelile edukativne materijale djeci, mladima, njihovim roditeljima pa i starijim navijačima kako bi ih upoznali sa odredbama Zakona o suzbijanju nereda na sportskim događanjima, upoznali ih o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim utakmicama kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.
 
Policijske službenice su također uz prikaz promotivnog materijala „Postani policajac/policajka!“ pozivali mlade navijače/navijačice da se odazovu na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova koji planiraju upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023., a rok za podnošenje prijava je od 11. travnja. do 15. kolovoza. 2022. godine i na natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“  kojim će učenici/ce steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla.
Policijska škola upisuje 100 učenika/ca za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/ca za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave, a rok za podnošenje prijave je do 01.kolovoza 2022. godine.
 

Stranica