Preventivni projekti „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“ na druženju s građanima u Osijeku

  • Slika /2022/1PREVENCIJA/8 srpnja Budi navijač a ne razbijač i Zajedno protiv govora mržnje/slika3.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uz prikaz promotivnog materijala „Postani policajac/policajka!“ mladi navijači/navijačice pozvani su na prijavu na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023 i upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“

FOTO: PU osječko-baranjska
POZIV MLADIMA, POSTANI  „POLICAJAC/POLICAJKA!“
 
U petak, dana 8. srpnja, u Osijeku na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi djelatnici i nogometaši NK Osijeka početak sezone obilježili su zajedničkim druženjem sa svojim vjernim navijačima.
Na druženju su se mogle kupiti polugodišnje ulaznice, organizirale su se razne igre za najmlađe navijače kao što su nogometni pikado i penjanje na umjetnu stijenu te prikazivanje novih dresova za novu sezonu.

Tom događaju pridružile su se i policijske službenice za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske koje su provodile preventivne aktivnosti u okviru preventivnog lokalnog projekata „Budi navijač, a ne razbijač“  i preventivnog nacionalnog projekta  „Zajedno protiv govora mržnje“ na način da su najmlađim navijačima dijelile edukativne promotivne materijale kako bi senzibilizirale mlade navijače pa i njihove roditelje da se na nogometne utakmice dolaze zabaviti, miroljubivo navijati za svoj klub, povećati razinu tolerancije, razviti kulturu dijaloga, navijati bez vrijeđanja i omalovažavanja isključujući bilo kakav oblik mržnje i nasilja.

Policijske službenice su također uz prikaz promotivnog materijala „Postani policajac/policajka!“ upoznavale roditelje i pozivale mlade navijače/navijačice da se odazovu na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova koji planiraju upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023., a rok za podnošenje prijava je od 11. travnja. do 15. kolovoza. 2022. godine i na natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“  kojim će učenici/ce steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla.  
Policijska škola upisuje 100 učenika/ca za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini za potrebe MUP-a i 25 učenika/ca za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave, a rok za podnošenje prijave je do 01.kolovoza 2022. godine.
 
Budući kolege policajci i kolegice policajke, očekujemo Vas i vidimo se!

Stranica