Prekršaji u cestovnom prometu tijekom vikenda

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policajac_autocesta_uspravna.jpg
Na području PU osječko – baranjske od 29. do 31. ožujka policijski službenici u prometu su evidentirali 22 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (18 vozača osobnih automobila, tri vozača bicikla i jedan vozač teretnog automobila najveće dopuštene mase 3500 kilograma).
 
U navedenom periodu, osim prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, evidentirali su još 245 prekršaja, od čega 139 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja pod zabranom, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 46 ostalih prekršaja.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 31. ožujka u 19 sati u Belišću, kada su zaustavili 58-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 3,18 grama po kilogramu.
 
U petak, 29. ožujka, u 10,20 sati policijski službenici u Dardi su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a unazad tri godine tri puta je pravomoćno presuđen za taj prekršaj te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Istoga dana u 16,05 sati u Martinu se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedan sudionik zadobio teške tjelesne ozljede, a drugi sudionik lake tjelesne ozljede. Kod jednog od sudionika, 60-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao traktorom, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,58 grama po kilogramu.
 
U 17,15 sati 29. ožujka u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a 22-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je unazad tri godine tri puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
U subotu, 30. ožujka, u 5,05 sati u Đakovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a 26-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,35 grama po kilogramu. Vozač je unazad tri godine šest puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i tri puta zbog vožnje pod utjecajem alkohola te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Istoga dana u 18,40 sati na državnoj cesti broj 7 (đakovačka obilaznica) dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Kod jednog od sudionika, 25-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine koja je upravljala osobnim automobilom, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu.
 
U nedjelju, 31. ožujka, u 5,30 sati na državnoj cesti broj 2 (osječka južna obilaznica), kod odvojka za državnu cestu broj 7, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Kod jednog od sudionika, 24-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,92 grama po kilogramu. Vozač je izjavio da je alkoholna pića konzumirao nakon prometne nesreće, a za taj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od tisuću do tri tisuće kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U 10,50 sati 30. ožujka policijski su službenici u Ernestinovu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Unazad tri godine 50-godišnjak je dva puta pravomoćno presuđen za taj prekršaj te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Policijski službenici su 31. ožujka u 21,35 sati u Belom Manastiru zaustavili 39-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,29 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istoga dana u 21,48 sati na Biljskoj cesti u Osijeku, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,57 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 

Stranica