Posudio automobil bez pitanja

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093258.jpg

Kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari  

FOTO: Ilustracija
 

Kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.
Dana 13. studenog, u večernjim satima, u redovnoj kontroli vozača i vozila, policajci su zaustavili osobni automobil, s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin.
Kontrolom vozača i vozila utvrđeno je da vozač s vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim  vozilom, a alkotestiranjem je utvrđeno da je motornim vozilom upravljao pod utjecajem alkohola i to od 1,81 grama alkohola po kilogramu.
Daljnjom kontrolom dokumenta vozila, policajci su utvrdili da vozilo nije vlasništvo vozača, te da ga je bez odobrenja i znanja 37-godišnjeg hrvatskog državljanina, vlasnika automobila, uzeo te se odvezao s mjesta gdje je bio parkiran.
Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima propisana je novčana kazna do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, a za počinjen prekršaj upravljanje pod utjecajem alkohola u krvi propisana je novčana kazna do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i 12 negativnih prekršajnih bodova.
Za kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari propisana je kazna zatvora do tri godine.
Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu protiv 24-godišnjeg hrvatskog državljanina.
 



Stranica