Policijski službenici na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja grada Belišća

  • Slika /2024/dan branitelja grada Belišća/IMG_8008.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici za prevenciju su posjetitelje i djecu informirali o kampanji  „Manje oružja, manje tragedija“ koja se provodi se od 2007. godine, a glavni cilj je poticanje građana na dragovoljnu predaju oružja

FOTO: PU osječko-baranjska

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, 29. svibnja, obilježen je Dan hrvatskih branitelja grada Belišća u Belišću, gdje je uz različiti program bila prikazana i prezentacija rada i opreme Vatrogasne zajednice Grada Belišća i lokalnih DVD-ova, Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, Radio kluba Belišće, Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Osijek, Područnog ureda civilne zaštite Osijek te Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Belišće.
 
Na ovom obilježavanju policijski službenici za prevenciju su posjetitelje i djecu informirali o kampanji  „Manje oružja, manje tragedija“ koja se provodi se od 2007. godine, a glavni cilj je poticanje građana na dragovoljnu predaju oružja. Kampanja je isto tako usmjerena na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.
 
I ovom prilikom građani su informirani da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, te da se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 ili 112 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 svi građani mogu dobiti informacije vezane uz dragovoljnu predaju.“
 
Djeca i mladi dodatno su informirani, da u slučaju pronalaska bilo kakvog oružja ili minsko-eksplozivnih tvari isto ne smiju dirati, već o tome izvijestiti odrasle osobe ili pozvati policiju, nakon čega će to na siguran način ukloniti specijalizirani policijski službenici.
 
Kroz preventivne aktivnosti lokalnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ djeca i mladi su informirani o pravilnom i sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, biciklista, putnika u vozilu, kao i vozača pomoćnih pješačkih sredstava (role, koturaljke, romobili bez električnog pogona).  Zainteresiranoj djeci omogućeno je i sudjelovanje u kratkoj radionici „Moj otisak prsta“ kako bi spoznali osobni značaj papilarnih linija.
 
Također je na ovom događanju prezentirana i kampanja „Postani policajac“ za koju je objavljen natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova, kao i natječaj za upis učenika u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

Stranica