Policijski službenici na biciklijadi u Feričancima

  • Slika /2024/Prevencija/bic bic/biciklijada/IMG-41dafb87b5dd42b93d8a16b1956581e5-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj ovog projekta je promicanje zdravih životnih stilova, kao edukacija i informiranje o elementima sigurne i pravilne vožnje biciklom budući da takvim načinom vožnje mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu

FOTO: PU osječko-baranjska

Udruga učenika, mladih i učenika s poteškoćama „Prijateljstvo“ - Feričanci i Biciklistički klub Našice jučer su organizirali 8. Feričanačku biciklijadu humanitarnog karaktera.
 
Na ovome događanju promoviran je preventivni projekt „Biciklirajmo, biciklističkom“ kojeg su proveli policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske i Policija u zajednici Policijske postaje Našice. Cilj ovog projekta je promicanje zdravih životnih stilova, kao edukacija i informiranje građana/biciklista o elementima sigurne i pravilne vožnje biciklom budući da takvim načinom vožnje mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
 
Biciklijada je krenula iz centra Feričanaca, a održana je u kategorijama Dječja biciklijada, Rekreativna biciklijada i Extreme biciklijada sa sveukupno oko 100 biciklista.
 
Svakodnevna vožnja biciklom ima pozitivne učinke na zdravlje organizma pojedinca, no kretanje biciklom u prometu povećava rizik nastanka ozljeda uslijed padova i sudara s drugim sudionicima u prometu.
 
Da bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice vrlo je važno posebnu pozornost usmjeriti na mjere prevencije posebice kod mladih poput nošenja zaštitne opreme.

Stranica