Policija provela aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“, na području osječke Promenade

  • Slika /2021/Osječka promenada biciklisti/1 (1).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djeca i mladi su dodatno informirani da visina biciklista i uska frontalna silueta može imati dodatnu opasnost od ozljeđivanja odnosno sudjelovanja u prometnim nesrećama  

FOTO: PU osječko-baranjska

Jučer, 22. lipnja, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske, proveli su aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ na području osječke Promenade.

Preventivne aktivnosti usmjerene su na mjesta na kojima se često ne poštuju prometni propisi od strane vozača bicikala, ali i drugih sudionika u prometu.
U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u kojem često stradavaju i biciklisti kao jedna od ugroženijih skupina sudionika u prometu, biciklisti su dodatno informirani o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa koji direktno pridonose poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Kako bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice, policijski službenici su građane uputili da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije poput nošenja zaštitne opreme; kacige, posebno kod mladih i djece, reflektirajućeg prsluka u slučaju smanjenje vidljivosti ili noću, te da u svakodnevnoj vožnji ne zaborave koristiti znakove rukama kojima upoznaju druge sudionike što će učiniti. Tom prilikom su građanima uručeni informativni leci.

Djeca i mladi su dodatno informirani da visina biciklista i uska frontalna silueta uz neprilagođenu infrastrukturu u mješovitom gradskom prometnom okruženju uzrokuju slabiju vidljivost biciklista, što kao posljedicu može imati dodatnu opasnost od ozljeđivanja odnosno sudjelovanja u prometnim nesrećama.
 

Stranica