Policija na sportskom vikendu u Đakovu

  • Slika /2023/Policijski službenici na sportskom vikendu u Đakovu/IMG-a47be980e1b8c0e1a2bbfdd0bc32b2e0-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Đakovu prezentirani preventivni projekti „Zdrav za 5“,  „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“

FOTO: PU osječko-baranjska

Protekli vikend, u nedjelju, u nastavno sportskoj dvorani u Đakovu, odigran je 4. Turnir u badmintonu u organizaciji Badminton kluba “baGminton” Đakovo te radio Tranzistora.  I na ovome turniru nije izostao veliki interes natjecatelja tako da su se u igri u parovima natjecali profesionalci, početnici i amateri.

Tijekom odigravanja turnira policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske, prezentirali su nacionalne preventivne projekte „Zdrav za 5“,  „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“. 

Budući da su ciljevi nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za pet“ promicanje zdravih životnih stilova, posebice aktivnog bavljenja sportom, provođenje ovog projekta na turniru u badmintonu se idealno uklopilo u promicanje zdravog i aktivnog načina provođenja slobodnog vremena. Krajnja svrha ovog projekta je podizanje razine svijesti o odgovornosti i očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja.

Cilj ovih preventivnih projekata je probuditi svijest i ukazati navijačima da se na sportska događanja dođu zabaviti, miroljubivo navijati za klub za koji navijaju, bez vrijeđanja i omalovažavanja, izbjegavajući bilo kakav oblik mržnje, nasilja i uništavanja ali i da se sami aktivno uključe rekreativno bavljenje sportom te na taj način poboljšaju kvalitetu života te time smanje potrebu za porocima kao što su alkohol, droga i igre na sreću. 

I ovoga puta policijski službenici su iskoristili priliku za promociju kampanje „Postani policajac/policajka“ te su kroz razgovor sa zainteresiranim kandidatima iste upoznali o uvjetima natječaja za upis u Policijsku školu „Josip Jović“.

Stranica