Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Tijekom protekla 24 sata dogodile su se četiri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta.
Po jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek, PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac te PP Đakovo.
 
U nadzoru prometa zatečeno pet alkoholiziranih vozača
U nadzoru prometa jučer je evidentirano pet vozača (tri osobnog automobila i jedan mopeda i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 1,38 promila
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 15. svibnja u 22,15 sati u Belom Manastiru kada je u nadzoru prometa zatečen 40-godišnjak iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,38 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Mopedom počinio više prekršaja
Prilikom nadzora prometa u Zoljanu, jučer oko 18,00 sati zatečen je 25-godišnjak iz Zoljana, koji je upravljao neregistriranim mopedom na kojemu nije imao upaljeno kratko svjetlo te za vrijeme vožnje nije imao zaštitnu kacigu. Vozač se k tome nije zaustavio na znak policijskog službenika već je naknadno zaustavljen. Obavljenim alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost od 1,10 promila alkohola u krvi te da je upravljao mopedom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 bodova. Isti je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.
 
Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.080 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Stranica