Pojačani nadzor vozača osobnih prijevoznih sredstava

Slika /2022/Ilustracije nove/Romobil.jpg

Tijekom navedenog nadzora, u 11 sati policijski službenici će u suradnji s predstavnikom grada Osijeka na križanju ulica Antuna Slavičeka i Hrvatske Republike osobama zatečenim u prekršaju, osim poduzimanja mjera iz naše nadležnosti, dijeliti kacige

FOTO: Ilustracija

Kako je poznato 30. srpnja 2022. godine stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Po prvi puta se u Zakonu, između ostaloga, propisuje posebna kategorija vozila (vozilo koje se može samo uravnotežiti, električni/motorni romobili, električni monocikl i slično).
 
Pojavom nove kategorije vozila u prometu propisan je način kretanja navedenih vozila, pod kojim uvjetima mogu sudjelovati u prometu te obveze vozača osobnih prijevoznih sredstava.
 
Kako je uočeno da pojedini vozači osobnih prijevoznih sredstava (električnih romobila) ne poštuju odredbe zakona kojima se propisuje obvezno nošenje zaštitne kacige, korištenje slušalica i dr., danas će se od 11 do 14 sati na području PU osječko-baranjske provoditi pojačane mjere nadzora vozača osobnih prijevoznih sredstava. Tijekom navedenog nadzora, u 11 sati policijski službenici će u suradnji s predstavnikom grada Osijeka na križanju ulica Antuna Slavičeka i Hrvatske Republike osobama zatečenim u prekršaju, osim poduzimanja mjera iz naše nadležnosti, dijeliti kacige. 
 

Stranica