#ostanimoodgovorni – našičkim gimnazijalcima održana online nastava o sigurnosti u prometu

Slika /2020/1PREVENCIJA/slika 1.png

Cilj ovog predavanja bilo je podići razinu svijesti kod srednjoškolaca o sigurnom i odgovornom ponašanju u prometu

FOTO: Ilustracija

Zbog proglašenja pandemije koronavirusom, skoro sve europske države otkazale su nastavu, a od 16. ožujka 2020. nastava je obustavljena u svim osnovnim i srednjim školama i fakultetima u Republici Hrvatskoj. Od tada nastava se u odgojno-obrazovnim ustanovama održava na daljinu.

Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske prilagodio je svoje aktivnosti ovoj situaciji.

Policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske u sklopu preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ održao je online predavanje učenicima 1.a i 2.b opće gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice. Cilj je ovog projekta smanjenje stradalih u prometu.

Tema online predavanja bila je sigurno kretanje pješaka u prometu, poštivanje prometnih propisa i pravila. Izneseni su statistički podatci o prometnim nesrećama na području Policijske uprave osječko-baranjske s posebnim naglaskom na prometne nesreće u kojima su stradali pješaci. Cilj ovog predavanja bilo je podići razinu svijesti kod srednjoškolaca o sigurnom i odgovornom ponašanju u prometu.                        

Online predavanje organizirano je uz moderiranje profesorice Mirele Rukavine Sabo putem aplikacije ZOOM. Online predavanju prisustvovalo je 60-ak učenika koji su pratili predavanje, postavljali pitanja i davali svoje komentare o nekim svojim iskustvima u prometu.

Svjesni činjenice da je prometni odgoj, poznavanje prometnih pravila i propisa te podizanje prometne kulture općenito jedan od prioriteta u edukaciji učenika, Policijska uprava osječko-baranjska nastavit će s online predavanjima svim zainteresiranim odgojno-obrazovnim ustanovama s područja Županije osječko-baranjske.  
 

Stranica