Ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093340.jpg

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,58 grama po kilogram

FOTO:Ilustracija

Jučer, 27. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,32 sati u Feričancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 41-godišnji hrvatski državljanin iz Valenovca, koji je upravljao osobnim automobilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi 1,58 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Noćas, 28. svibnja, oko 2 sata, u Osijeku, u Ružinoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom, te se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Za počinjeni prekršaj istome je izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 27. svibnja provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Utvrđeno je 107 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 4 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 nepropisna pretjecanja i 4 ostala prekršaja.
 

Stranica