Održana predstava "Botaničari" u sklopu nacionalnog preventivnog projekta "Zdrav za 5"

Slika /2022/1PREVENCIJA/Zdrav za 5 u magadenovcima/pre8.jpg

Nacionalni preventivni projekt se sastoji od dvije komponente od kojih je 2. Zaštita okoliša i prirode koja se provodi kroz manifestacije javnog karaktera s ciljem podizanja razine svijesti o potrebi čistog i zdravog okoliša

FOTO:PU osječko-baranjska

Danas, 18. studenog, u Osnovnoj školi Matija Gubec u Magadenovcu, održana je  predstava „Botaničari“ u izvedbi osječkog kazališta „Teatar to go“ koja je rađena u suradnji sa policijskim službenicima za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske u okviru nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“.

Predstava „Botaničari“ je interaktivno edukativna komedija o običnim ljudima koji postaju eko junaci, ona je dio edukativno–obrazovnih aktivnosti kako bi se djeci na zabavan i poučan način približila važnost brige o zaštiti okoliša. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu.

Tek u suradnji s publikom junaci predstave pronalaze rješenja i to u recikliranju, prenamjeni i sortiranju otpada kako bi pripremili mjesto za uspješnu sadnju biljke. 

Nacionalni preventivni projekt se sastoji od dvije komponente od kojih je 2. Zaštita okoliša i prirode koja se provodi kroz manifestacije javnog karaktera s ciljem podizanja razine svijesti o potrebi čistog i zdravog okoliša. Kazneni zakon u svojoj X.  glavi propisuje kaznena djela protiv okoliša, te je ovakav način suradnje policije i javnosti izvrstan način podsjećanja građana svih dobnih skupina na obvezu čuvanja i zaštite okoliša.


 

Stranica