Događaji u prometu

Slika /2024/Promet/policija natpis4.jpg

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile na području PP Našice.
 
Evidentirano devet vozača pod utjecajem alkohola
Na području PU osječko-baranjske jučer je evidentirano devet vozača (7 osobnog automobila, 1 teretnog automobila najveće dopuštene mase 1380 kg i 1 električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao teretnim automobilom s 2,79 promila
Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 16,24 sata u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen teretni automobil najveće dopuštene mase 1380 kg s kojim je upravljao 53-godišnjak iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,79 alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Vozači oprez - pojačane mjere u prometu
Tijekom vikenda će se na području cijele policijske uprave provesti pojačane mjere usmjerene na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom kao i na ostale prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća.

Stranica