Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće četiri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede dok je u preostale tri nastala materijala šteta.
 
Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PP Beli Manastir i PP Našice te po jedna na području PPRP Osijek, PP Belišće i PP Donji Miholjac.
 
U nadzoru prometa zatečena 33 alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske od 15. do 17. rujna evidentirana su 33 vozača (24 vozača osobnih automobila i sedam vozača bicikala, dva električnih romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljala automobilom s 2,16 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 00,44 sati u Osijeku, kada je nadzoru prometa zatečena 37-godišnja vozačica osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost od 2,16 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Policija svakodnevno s ceste ''skida'' preinačena vozila i vraća mir građanima
Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske su od 14. do 17. rujna proveli pojačan nadzor vozila u cilju utvrđivanja prekršaja vozača koji stvaraju prekomjernu buku te narušavaju javni red i mir.
 
Iz prometa je isključeno sedam vozača motocikla koji su izvršili preinake na motociklima, najčešće preinake su bile na ispušnom sustavu uklanjanje prigušivača zvuka, ugradnja ispušnih sustava koji nisu odobreni i homologirani, nedostaju osvrtna ogledala, registarska pločica nije vidljiva ili je postavljena na nepropisan način. S pet motocikla su oduzete registarske pločice dok su dva vozača odmah otklonili nedostatak odnosno ugradili su prigušivač zvuka.
 
Na dva osobna automobila izvršen je tehnički pregled. Na jednom je utvrđeno 10 većih nedostataka i dva opasna nedostatka, vozilo je isključeno iz prometa oduzimanjem registarskih pločica dok je kod drugog osobnog automobila utvrđen veći nedostatak odnosno ugrađen je ispušni sustav koji nije odobren i upisan u prometnu dozvolu.
 
Napominjemo da policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske nastavljaju s opisanim aktivnostima svakodnevno, a sve kako bi pridonijeli što većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

Stranica