„Sigurno do cilja“ u Osijeku

  • Slika /2023/PREVENCIJA/Sigurno do cilja Osijek/IMG-15f09d580c7a4b80332280eeaec4e8ec-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su u okviru preventivnih projekta „Sigurno u prometu“ i „Biciklirajmo biciklističkom“ informirali građane o zakonskim obavezama koje utječu na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu  

FOTO: PU osječko-baranjska

U Osijeku na Trgu Ante Starčevića danas je proveden program aktivnosti „Sigurno do cilja“  kojem je cilj ukazivanje građanima na povećan broj djece na prometnicama, a naročito u blizini škola i drugih školskih objekata, dvorana, igrališta i dr.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u okviru preventivnih projekta „Sigurno u prometu“ i „Biciklirajmo biciklističkom“ informirali su građane o zakonskim obavezama koje utječu na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Upozoravamo sudionike u prometu na dodatan oprez i pažnju posebno u zonama odgojno-obrazovnih ustanova gdje se prilikom odlaska i povratka iz škole zatiče veći broj djece koji u prometu sudjeluju kao pješaci, biciklisti i dr. Djeca mlađe dobi još uvijek nisu dostatno usvojila pravila sigurnog i pravilnog ponašanja u prometu, stoga veliku odgovornost o njihovoj sigurnosti snose odrasli sudionici u prometu.

U provođenju aktivnosti su sudjelovali kao organizator Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije dok su kao partneri u akciji sudjelovali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske kao i Automodelarski klub Osijek, Oldtimer klub Osijek i Auto-moto klub „Slavonac“.
 

Stranica