Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Na području PPRP Osijeka dogodile su se dvije, a u Donjem Miholjcu i Našicama po jedna prometna nesreća

FOTO:ilustracija

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće gdje su u jednoj prometnoj nesreći dvije osobe lakše tjelesno ozlijeđene, a u dvije prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

Na području PPRP Osijeka dogodile su se dvije, a u Donjem Miholjcu i Našicama po jedna prometna nesreća.
 
Upravljao vozilom s 1,17 promila
Jučer je na području Policijske uprave osječko baranjske u prometu zaustavljeno četiri vozača osobnog automobila koji su bila pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je kod 25-godišnjaka iz Belog Manastira. Vozač je zaustavljen u 23,30 sati u Belom Manastiru te mu je evidentirana koncentracija od 1,17 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 1.990 eura, izricanje zaštitne mjere u trajanju od 6 mjeseci i 4 boda.
 
Pojačane mjere za vikend
U nadolazećem vikendu provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica, a prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).
 

Stranica