Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća

FOTO:Ilustracija

TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA PET PROMETNIH NESREĆA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena, dok su preostale četiri za posljedicu imale materijalnu štetu.
Na području PPRP Osijek dogodile su se tri, a u Đakovu i Donjem Miholjcu po jedna prometna nesreća.
 
VOZAČU ODUZETO VOZILO
Jučer je na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentiran jedan vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. U 22,15 sati u Bilju, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnak iz Orahovice, kojemu je evidentirana koncentracija od 0,68 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna boda.
 
U 1,00 sat u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je 21-godišnjak iz Preslatinaca, koji je upravljao osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova. Vozaču je evidentirana koncentracija od 0,62 promila alkohola u krvi te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju te je doveden na sud koji mu je produžio zadržavanje na 3 dana.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna boda.
 
U 7,50 sati na cesti Markovac Našički - Vukojevci, u nadzoru prometa zaustavljen je 52-godišnjak iz Budimaca, koji je upravljao osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju te je doveden na sud koji mu je produžio zadržavanje na 3 dana.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.
 
REZULTATI POJAČANIH MJERA
U vremenu od 10 do 16 sati na području Policijske uprave provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.
 
Ukupno je utvrđeno 112 prekršaja od kojih 109 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, dva prekršaja nepropisnog pretjecanja i jedan prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila.
 
Najveće prekoračenja brzine kretanja vozila evidentirano je u 14,02 sata na Južnoj obilaznici, na dijelu ceste na kojoj je brzina ograničena na 90 km na sat, kada je u prekoračenju brzine kretanja zaustavljen 34-godišnjak iz Bizovca koji je upravljao osobnim automobilom i kretao se brzinom od 146 km sa sat.
Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna boda.
 

Stranica