"Dani tehničke ispravnosti vozila"

Slika dani-tehnicke-ispravnosti-vozila-NET.jpg

OSIJEK - Između 21. i 26. listopada pozivaju se vozači da svojim vozilima pristupe besplatnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.

Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa. Između 21. i 26. listopada pozivaju se vozači da svojim vozilima pristupe besplatnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj. Pravo na besplatni tehnički pregled vozila nemaju vozači koji u razdoblju provođenja akcije moraju svoje vozilo podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi registracije vozila, odnosno produljenja valjanosti prometne dozvole.  

Policijski službenici Postaje prometne policije Osijek, pojačano će u vrijeme akcije ( od 21. do 26. studenog ) nadzirati imaju li vozila propisane uređaje i opremu i jesu li ispravni te će dijeliti brošure vozačima u vezi besplatnog tehničkog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled. Podsjećamo da je propisana novčana kazna za tehničku neispravnost na vozilu (npr. neugrađena svjetla na biciklu, neispravna svjetla ili uređaji na vozilima...) 700 kuna. 



Stranica