"BUDI NAVIJAČ, A NE RAZBIJAČ" u Osnovnoj školi Dore Pejačević u Našicama

  • Slika /2021/Navijač Našice/slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske održao je interaktivne radionice o ponašanju navijača na sportskim natjecanjima

FOTO: PU osječko-baranjska

Jučer, 9 lipnja, u sklopu preventivnog projekta "BUDI NAVIJAČ, A NE RAZBIJAČ", policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske održao je interaktivne radionice o ponašanju navijača na sportskim natjecanjima učenicima petih razreda Osnovne škole Dore Pejačević Našice.

Cilj interaktivnih radionica je podizanje razine kulture navijanja i razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima kod učenike osnovnih škola, stvaranje većeg osjećaja sigurnosti svih sudionika sportskih natjecanja posebno na nogometnim utakmicama. Učenici su upoznati i o zakonskoj regulativi sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima. Tijekom radionica učenicima su podijeljeni edukativno-informativni materijali koje je osigurao Nogometni klub Osijek.

Problem nasilja na sportskim natjecanjima, vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, navijačko nasilje koje ima za posljedicu međusobno ozljeđivanje i uništavanje javne i privatne imovine iziskuje uključivanje svih društvenih struktura zajednice u njegovom rješavanju.

Budući je jedan od sastavnih dijelova sporta i navijanje, koje ponekad završi i huliganskim neredima, prepoznata je potreba da se djeci i mladima, sportašima i navijačima, na prigodan način ukaže na nesportsko i društveno neprihvatljivo ponašanje na sportskim natjecanjima te da ih se redovito i sustavno educira o toj problematici.

Na kraju održanih radionica, učenici su putem prigodnog plakata kojeg je izradila Sanja Portnar, učiteljica likovne kulture, uputili podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji tijekom igranja na skorom Europskom prvenstvu.   
 

Stranica