Budi navijač, a ne razbijač

  • Slika /2023/PREVENCIJA/Budi navijač, a ne razbijač/2211/IMG-f993ca2d7753935fad7f74058d9c3706-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj policijskih preventivnih aktivnosti je povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi

FOTO: PU osječko-baranjska

Tijekom proteklih nekoliko dana u sportskoj dvorani u Našicama, odigrane su rukometne utakmice Hrvatske Premijer lige i EHF Euro lige između Rukometnog kluba „Nexe“ Našice i Rukometnog kluba „Metković“ te Rukometnog kluba „MSK Povazska Bystrica“ iz Slovačke.
 
Naime, 17. i 21. studenoga policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske i kontakt-policajci Policijske postaje Našice posjetiteljima i navijačima prezentirali su preventivne projekta „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“, uz podjelu edukativno-preventivnih materijala.
 
Cilj ovih policijskih preventivnih aktivnosti je povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport, odnosno navijanje bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja kao i senzibiliziranje javnosti o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim i rukometnim utakmicama kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.   

Stranica