Biciklijada OŠ "Mate Lovrak" Vladislavci u okviru preventivnih aktivnosti projekta "Biciklirajmo, biciklističkom"

  • Slika /2020/1PREVENCIJA/Biciklirajmo biciklističkom Vladislavci/IMG_3345.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, važno je najmlađe sudionike educirati o  sigurnom i propisnom sudjelovanju u prometu  

FOTO: PU osječko-baranjska

Danas, 23. rujna, organizirana je biciklijada u kojoj je sudjelovalo 120 učenika OŠ „Mate Lovraka“ iz Vladislavaca, u okviru lokalnog preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“ kojeg provodi Odjel prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske.

Biciklijada je provedena u suradnji sa policijskim službenicima Postaje prometne policije Osijek i Policijske postaje Čepin, a u suradnji sa OŠ „Mato Lovrak“ Vladislavci i na inicijativu načelnika općine Čepin Marjana Tomasa.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu u kojem često stradavaju biciklisti, važno je najmlađe sudionike educirati o  sigurnom i propisnom sudjelovanju u prometu.

Policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske i Postaje prometne policije Osijek su učenike OŠ „Mate Lovraka“ prije polaska educirali o mjerama prevencije poput nošenja zaštitne opreme, zaštitne kacige, koje provjere na biciklu su neophodne prije polaska za sigurno kretanje u prometu, kako se pravilno kretati kao biciklist u prometu, budući da su djeca i mladi prema zadnjim provedenim istraživanjima u Republici Hrvatskoj najugroženija skupina sudionika u prometu.

Također su učenici upoznati na koji način davati znakove rukama vozačima drugih vozila i drugim sudionicima u prometu kako bi se propisno kretali u prometu.
 

Stranica